Hudkreft kan også utvikle seg på bena og ryggen, selv om det er vanligst å utvikle hudkreft i ansiktet, på ørene, halsen og øvre del av brystet. Det kan faktisk ses hvor som helst på kroppen. Symptomene på hudkreft på ben og rygg kan være en fast klump i huden, et sår som ikke vil gro, en skinnende klump eller en rød, skjellende flekk.

Hvis du har mistanke om hudkreft på bena eller ryggen, bør du oppsøke lege umiddelbart. Jo før du får behandling, jo bedre.

Som et forebyggende tiltak, eller hvis du har fått diagnosen hudkreft på bena eller ryggen, bør du være ekstra påpasselig når du oppholder deg i solen. Du kan selvfølgelig være ute som vanlig, men søk skygge mellom kl. 12 og 15 og bruk solkrem.

Hvis du driver med idrett eller er aktiv på annen måte, kan du fortsette med det selv om du har fått diagnosen hudkreft på bena eller ryggen.

Det finnes flere behandlingsalternativer for hudkreft på ben og rygg. Disse omfatter blant annet utskrapning og kremer, som hovedsakelig brukes til svulster i lavrisikogruppen, samt kirurgiske inngrep.

De aller fleste tilfeller av hudkreft kan kureres, men hvis du har hatt hudkreft på bena og ryggen, er det større sannsynlighet for at du får hudkreft igjen.