Jeg har nettopp fullført et program på Hudkreftklinikken og kan anbefale denne klinikken på alle tenkelige måter. En måned før jeg begynte på kurset på Hudkræftklinikken, hadde jeg vært på en ANNEN klinikk i København, som fastlegen min hadde henvist meg til, men der plastikkirurgen med stort hell klarte å installere både frykt og nervøsitet hos meg i forbindelse med lokalbedøvelse og fjerning av ateromer ved å fortelle meg at lokalbedøvelse i ansiktet «gjør ganske vondt».

Så det tok meg en måned å samle mot til å finne en annen klinikk, og det var da jeg kom over Hudkreftklinikken – heldigvis! Helt fra starten av, da jeg snakket med Bolette, ble jeg møtt med ekstrem vennlighet og medmenneskelighet. Kort tid etter fikk jeg tilbud om en time til forundersøkelse.

Når jeg kommer til klinikken, er jeg nervøs, men blir møtt av et hyggelig og varmt personale og rolige og avslappende lokaler som på en merkelig måte får meg til å føle meg hjemme, noe som er hyggelig og langt over forventningene til en kirurgisk klinikk. De ansatte er hyggelige og smilende, og jeg følte meg respektert og verdsatt fra første stund. Ingen arrogante undertoner, som jeg har opplevd på sykehus og hos fastleger tidligere.

Ved forundersøkelsen deler jeg mine drakoniske, middelalderske erfaringer fra den andre klinikken og blir møtt med full forståelse, medmenneskelighet og empati. Veldig raskt føler jeg meg helt avslappet og, viktigst av alt, trygg! Det føltes som om jeg snakket med en kirurg i verdensklasse som også klarte å være usedvanlig menneskelig, med pasientens velvære i sentrum. Og jeg hadde helt rett! Til tross for jul og nyttår får jeg raskt en operasjonsdag. I hele perioden frem til det følte jeg meg ekstremt trygg og visste at jeg var i gode hender. Legen hadde foreskrevet en magisk krem til meg, som skulle ta toppen av lokalbedøvelsen, og informerte meg samtidig om at hun bruker en spesiell blanding av lokalbedøvelse som er mindre smertefull.

Og jammen kjente jeg nesten ingenting. Operasjonen var helt smertefri, jeg fikk lov til å sette på en plate selv som bakgrunnsmusikk, og legen spurte flere ganger om jeg hadde det bra og om jeg kjente noe. Til tross for omstendighetene var det en utrolig avslappende prosess der jeg ikke følte smerte på noe tidspunkt og følte meg trygg hele tiden. Det var absolutt ingenting å utsette, og jeg kunne ikke ha bedt om en bedre prosess.

Legen er den typen person du skulle ønske ikke bare var plastikkirurg, men også fastlege og tannlege. Et utmerket forbilde for alle mennesker når det gjelder profesjonalitet og medmenneskelighet. De beste anbefalinger herfra, og av hele mitt hjerte, takk!

Kasper Priess Hollesen