Pia Stevens har nylig gjennomgått hudkreftbehandling på Hudkreftklinikken for basalcellekarsinom i hodebunnen. Pia ønsker å dele sine erfaringer og håper at andre kan ha nytte av å lese om hennes reise.

Under en vanlig kontroll for hudkreft fant hudlegen en flekk i Pias hodebunn. Pia skjønte ikke at det var noe som helst i hodebunnen, for det var ingen sår eller andre tegn på hudkreft.

Pia bor i Sverige, men fikk vite om Hudkræftklinikken i Danmark da faren hennes ble behandlet med Mohs-kirurgi på klinikken i København for flere år siden. Pia er glad for at hun kjente til muligheten for Mohsbehandling av hudkreft i Danmark, for i Sverige er det bare Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg som behandler hudkreft med Mohs-kirurgi.

Selv om det er fritt sykehusvalg i Sverige, kan ikke Sahlgrenska ta imot alle pasienter som trenger Mohs-kirurgi. Det betyr at det ikke finnes noen likeverdig hudkreftbehandling for hele Sverige. Dessverre er dette også tilfellet i Danmark og Norge. Her tilbys Mohs bare enkelte steder. Pia mener at det bør gjøres noe med dette. Mohs-kirurgi bør tilbys som et mulig behandlingsalternativ i det offentlige i hele Norden.

Pia valgte å reise til Danmark for å få hudkreftbehandling, der legen på Hudkreftklinikken dessverre oppdaget at området med basalcellekarsinom i Pias hodebunn var mye større enn hudlegen i Sverige hadde trodd. Pia gjennomgikk fem runder med Mohs-kirurgisk behandling samme dag til det var fritt vev før basalcellekreften var borte – en sirkel på tre centimeter ble fjernet. Hud fra hodebunnen ble immobilisert for å dekke over operasjonshullet og la håret vokse ut igjen der hudkreften var fjernet.

Hvis hudkreften hadde blitt fjernet med vanlig kirurgi, ville området som skulle opereres vært minst dobbelt så stort, og det ville vært vanskelig å mobilisere nok hud med hårvekst til å dekke hullet.

Pia er veldig glad for at hun kjente til hudkreftklinikken, slik at hun kunne få rask og profesjonell behandling med Mohs-kirurgi. I tillegg håper hun at det vil bli mulig for alle hudkreftpasienter å få tilbud om Mohs-kirurgisk behandling i fremtiden. sier Pia:

«Jeg synes legene på Hudkreftklinikken har gjort en fantastisk jobb. Jeg er så glad for at all hudkreft ble fjernet i én operasjon med Mohs-kirurgi. Hvis jeg hadde blitt behandlet med vanlig kirurgi, ville jeg endt opp med et stort skallet område på hodet».

MOHS hodebunnskirurgi
MOHS hodebunnskirurgi

Les tidligere pasienters vurderinger på:

Bestill time nå

Se våre ledige timer og bestill en konsultasjon med en av våre spesialister ved å klikke på knappen nedenfor. Hvis du ønsker en rask avtale, kan du kontakte oss på telefon på
+45 30 14 00 14
.

Siden vi er en privat klinikk, er henvisninger fra fastlegen din ikke gratis. Hvis du har en helseforsikring, oppfordrer vi deg imidlertid til å kontakte dem for å høre om du er dekket.